Presentatie

Oostende voor Anker, het festival van de Noordzee !

Het feest van het Noordzee-watererfgoed; van 10 tot 13 mei 2018

Oostende voor Anker verzamelt van 10 tot 13 mei 2018 over de 150 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Het festival van de Noordzee is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen ! Dit belevingsfestival is de afspraak van alle schippers en bemanningen, bezielers van ons en jouw maritiem patrimonium. Maar ook voor iedereen, inclusief jonge gezinnen die hun nautische DNA willen laten prikkelen. Je duik onder in de wereld  vol van nautische kennis en vaardigheden die de tijd hebben doorstaan .  

Ontdek het vakmanschap van de bouwers en restaurateurs van die oude dames, luister naar de verhalen van jonge en oude bemanningen, snuif de geur van de authenticiteit en de zilte zee op. Laat je meevoeren in het ritme van de zee, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer, die het verschil maken van Oostende voor Anker met andere grotere maritieme feesten.

Ons festival is gratis toegankelijk zonder kapsones. Toffe ambiance, lekkere scheepskost, zeer veel muziek en verrassingsacts bouwen de sfeer op die alleen op onze kaaien nog mogelijk is.

Zorgers van ons maritiem patrimonium kunnen je persoonlijk uitleggen wat hun patent inhoudt. Maar ook waar hun krachtlijnen schuilen van scheepsbouw, ambachten, nautische cultuur en bezienswaardigheden.

 

Ook het thema ; 100 jaar raid HMS Vindictive, is een knipoog naar onze geschiedenis.

Het epicentrum zal je vinden op het Stationsplein waar je een heus ambachtendorp vindt ! en dit in de schaduw van het station, een relikwie van het Oud Oostende .

Tijdens Oostende voor Anker zal je de grootste verzameling van schepen, boten en vaartuigen die de geschiedenis van de scheepvaart levend houden zien, kan je bezoek en natuurlijk ook varen op één van de windjammers die dagelijks op zee gaan.

 

Geniet met volle teugen van dit uniek maritiem festival ! 

 Alvast afspraak volgend jaar op Oostende voor Anker van donderdag 10 mei tot zondag 13 mei 2018 met als thema 100 jaar raid HMS Vindictive, allen daarheen !!!

Oostende voor Anker is toegankelijk voor iedereen, met gratis toegang en aangeboden door de Oostendenaars. 

Oostende voor Anker is een vrijwilligersorganisatie in opdracht door Toerisme Oostende  

Oostende Voor Anker 2018:  10 - 13 Mei 2018