De Artemis aanwezig op Oostende voor Anker 2022

De Artemis is al twee decennia lang een trouwe bezoeker aan Oostende voor Anker. Afwisselend zijn de Artemis of Atlantis van de broers Bruinsma aanwezig op het grootste jaarlijks maritiem festival van België en de Noordzee.
De Artemis – genoemd naar de godin van de jacht – werd in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisjacht en bevoer tot het eind van de jaren veertig in die hoedanigheid met name in de noordelijke en zuidelijke Poolzee.
In de jaren vijftig werd ze omgebouwd tot vrachtschip en voer tussen Azië en Zuid-Amerika, totdat ze niet meer concurrerend was en buiten dienst werd gesteld.
In 2001 werden de gebroeders Bruinsma de nieuwe bezitters, die haar grondig verbouwden en met veel liefde voor details weer terug veranderden in een elegant zeilschip. De masten zijn vierkant getuigd, kenmerkend voor een bark. Onovertroffen is de aanblik van de driemaster op volle zee. Onderweg naar historische havensteden of naar een van de vele nautische evenementen. zoals Oostende voor Anker.
Geliefde reizen op de Noordzee en de Oostzee
Robuust en oorspronkelijk, dat is de uitstraling van de Artemis. Tegelijkertijd beschikt het schip over een hoog comfort en luxe aan boord. Juist die combinatie maakt het schip uniek en gewild bij internationale evenementen en zeereizen. De bark heeft een sfeervolle maritieme salon met bar en een hotelkeuken, die niets te wensen overlaat. Geliefd zijn de reizen van de Artemis op de Schotse wateren, de Oostzee en rond de Zuid-Deense eiland-archipel.
Geweldige nautische belevenis
De Artemis biedt plaats tot 120 personen voor dagtochten en tot 32 personen hut-accommodatie. Gasten mogen zich verheugen op een geweldige nautische belevenis op een authentieke driemaster. Met een gedreven zeilcrew, de modernste navigatieapparatuur en volledig voorgeschreven veiligheidsuitrusting voor de wereldwijde vaart.
Welkom in de rijke historie van de zeilscheepvaart. Welkom op de Artemis!