De parel van OvA, de EARL OF PEMBROKE, ontdek haar

DE PAREL VAN OOSTENDE VOOR ANKER, DE EARL OF PEMBROKE, ONTDEK HAAR
Ze werd gebouwd in Pukavik, Zweden als “Orion” in 1948 als één van de laatste schoeners ingezet in de Baltische Zee. Ze vervoerde tussen de baltische zee en de oost kust van Engeland hout. In 1974 werd ze aangekocht door Square Sail. In 1985 en 1994 onderging ze een twee grondige restauraties. Ze werd in de vaart genomen als driemastbark met de huidige tuigage die een kopij is van de tuigage van het mytische schip van kapitein Cook, de HMS “Endeauvour”. De originele Earl of Pembroke werd in 1768 aangekocht door de Britse Royal Navy en op vraag van kapitein Cook herdoopt tot “Endeavour”. Captain Cook ontdekte in 1770 met de Endeavour Australië
Ze is een prachtige schip gebouwd als een werkende houten zeilschip en onderhouden op een dusdanige manier dat haar originele lijnen en schoonheid behouden blijft !
Ze zal gemeerd liggen aan de cruise terminal en toegankelijk voor het grote publiek dagelijks van 1000 tot 1730 uur. Het schip zal uitzonderlijk op zee zijn op vrijdagmorgen 26 mei en zaterdagmiddag op 27 mei.