Een aangename Spaanse verrassing in Antwerpen

Een aangename Spaanse verrassing in Antwerpen
Op woensdag 28 juni meerde het Spaanse zeilopleidingschip Juan Sebastian de Elcano aan in Antwerpen. Tot en met zondag 2 juli 2017 is het schip open voor het grote publiek.
De Juan Sebastian de Elcano is één van opleidingsschepen va de Spaanse Armada (marine). Het werd in 1927 gebouwd in Cadiz en kwam in de vaart in 1928. Het heeft al 89 trainingstochten uitgevoerd waarvan 10 wereldomzeilingen en heeft reeds 500000 mijlen op de teller. Het werd vernoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Sebastian Elcano, die als eerste Spanjaard rond de wereld zeilde en voert het wapenschild van de ontdekkingsreiziger. Met haar vier masten (trouwens genoemd naar 4 vorige trainingsvaartuigen, Blanca, Almansa, Asturias en Nautilus) is het schip een indrukwekkende verschijning en behoort het tot de grootste tall ships ter wereld (123,8 meter lengte in totaal).Haar wapenspreuk is “Primus Circumdedisti me” (de eerste die de wereld omzeilde).
Het schip heeft 197 bemanningsleden waarvan een honderdtal kadetten en staat onder het bevel van Kapitein Victoriano Gilabert Agote. Het ligt gemeerd aan de Schelde ter hoogte van de cruise terminal en zal Antwerpen verlaten op maandag 3 juli omstreeks 1200 uur !Wie weet volgend jaar op Oostende voor Anker !
foto’s met dank aan Jorn Urbain en de Spaanse Armada