Een heuse vloot Platbodems zal aanwezig zijn op Oostende voor Anker

De Ronde en Platbodemjachten van onze Vlaamse en Nederlandse vrienden zullen opnieuw schitteren. Dank zij de inzet van schippers zoals wijlen Julien Cabuy van de Jonge Sinjoor, Frank Breugelmans van ’t Breugeltje en Fernand Vandenkeybus bezieler van talrijke tochten van de platbodems naar Oostende, zijn die uitzonderlijke boten en schepen een vaste waarde op Oostende voor Anker. Sinds het prille begin in 2000, waren ze aanwezig in vol ornaat !

Die platbodems hebben van die rare zijzwaarden , soms vleugels genoemd door neofieten, maar niets is minder waar. Uiteindelijk zijn dit zijdelinkse zwaarden om te vermijden dat de vaartuigen bij scherpe -en halve wind teveel drift hebben. In het algemeen noemen wij al die schepen platbodem, maar eigenlijk hebben ze elk hun specificiteit. De ene heeft een platte of stompe neus, de andere een scherpe en vooral er bestaan over de 50 tal type platbodems zoals Tjotters, Lemsteraken, Hoogaarsen, Hensten, schouwen of Grundels.

Kom die uitzonderlijk schepen ontdekken met de rare vleugels op Oostende voor Anker, maar vooral ontmoet de schippers en schipperse die vol enthousiasme over hun schip gaan praten , want ze koesteren hun juweeltjes en ze zijn de moeite waard om te ontdekken