KINDEREN: SCHIP AHOY MAATJES!

Maak jullie klaar voor deze spectaculaire 20ste editie van Oostende voor Anker! Dit jaar zorgen we opnieuw voor tal van leuke animaties voor de (aller)kleinsten. Dat betekent vier dagen vol feest en jolijt, voor de hele familie. Kom de eindeloze indrukken en feeërieke verschijningen met je eigen ogen bewonderen: tentoonstellingen, workshops en animaties in een maritiem jasje. De meeste animaties verplaatsen zich gedurende het festival over de hele site. Check zeker de programmatie voor het gedetailleerd uurrooster. All aboard? Kom dan samen genieten van de fantastische sfeer!

ANIMATIES

DE ALFREDO’S (B)

De Alfredo’s zijn drie vrolijk geklede vissers die door hun ludieke aanpak de bezoekers laten lachen en meezingen met hun onsamenhangende vissersliedjes.

FISH (NL)

Reuze vissen, die met een grote dosis zichtbare fantasie aangedreven worden door tandwielen, kettingen en raderwerken. Half vis, half machine. Magisch om te zien!

HIPPOCAMPUS (NL)

Muiterij op het vasteland. Twee gladiatoren trekken op een zeepaard ten strijde, als waren zij Neptunus of Spartacus! In defilé dobberen deze kornuiten broederlijk over de woelige baren. Lansen en degens worden gekruist.

DE GANZENFANFARE (NL)

Met tromgeroffel, gefluit en gegak marcheert de Ganzenfanfare door de stad. Deze unieke en fabelachtige combinatie tussen mens, muziek en rasechte Toulouser Ganzen betovert jong en oud als ze voorbij flaneren. Een vrolijke, ludieke en vooral diervriendelijke act gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden.

KAPITEIN NEMO OP ZIJN NAUTILUS (NL)

Arthur van Poppel a.k.a kapitein Nemo heeft opnieuw een technisch hoogstandje gebouwd: “de Nautilus”. De Nautilus behoort tot de familie van de inktvissen, waardoor het voor zich spreekt dat deze animatie er fan-tastisch uitziet! Door middle van wielen, hendels, kettingen en tandwielen is deze muziekkunstenaar in staat om een complete one-man-band te creëren.

DE VISWIJVEN (NL)

Spetterende animatie die zich verplaatst op de hele site. Zijn het vrouwen? Of zijn hetvissen? Het zijn de viswijven! Altijd in vooreen goede vangst. Wie slaan ze deze keer aan de haak?

DE ZEEHEKSEN (NL)

Ongezouten en brutaal zijn ze, deze zeeheksen. Terug te vinden op de volledige site van Oostende voor Anker! Vind je de zeeheksen een beetje vreemd? Hun uiterlijk maakt hen net héél bijzonder!

KINDERVERHALEN DE MAGISCHE BOL VAN MERCATOR (B)

Schrijfster en trotse Oostendenaar Doris Klausing is al van kleins af aan geboeid door de zee en het vissersleven. Deze passie vertaalde zich o.a. in het boek ‘Pekel en kabeljauw’, het verhaal over de IJslandvaarders op het eind van de 19de eeuw. Aan boord van de Hydrograaf en de Kogge vertelt ze speciaal voor ons het prachtige kinderverhaal over de magische bol van Mercator!

EDUCATIEF HORIZON EDUCATIEF VZW

Alle hens aan dek! In het kader van Oostende voor Anker neemt Horizon Educatief gezinnen

mee op sleeptouw. Animatoren dompelen je onder in een uitdagend verhaal over de Mercator.Zij brengen je zo langs verschillende sites op het terrein.

Kinderparcours

Ook nieuw dit jaar is het kinderparcours langs de schepen en de verschillende pleinen. De kleinsten ontdekken op een speelse manier wat het leven aan boord is. Het parcours start aan de tent van Horizon Educatief en eindigt daar ook, met “stationnetjes” aangegeven op een plan. Hier verzamelen de kinderen telkens een letter, waardoor ze op het einde van het spel een geschenkje ontvangen.