LEKKER ETEN OP OOSTENDE VOOR ANKER

HONGER GEKREGEN NA AL DIE LEUKE ACTIVITEITEN? GA DAN EENS LANGS BIJ DE VELE EETKRAAMPJES DIE VOLLEDIG PASSEN BINNEN HET MARITIEME THEMA VAN OOSTENDE VOORANKER. OP VERSCHILLENDE PLAATSEN WORDT AUTHENTIEK LEKKERS AANGEBODEN DAT JE GEPROEFD MOET HEBBEN. EEN AMBACHTELIJK GEROOKTE HARING? OF MISSCHIEN EEN ZOETE OVENKOEK ALS DESSERT? AL DIE HEERLIJKE GERECHTJES SPOEL JE DAARNA LEKKER DOOR MET EEN ZOMERSE COCKTAIL. HIER ALVAST EEN GREEP UIT HET VEELZIJDIGE AANBOD.

SINT-PETRUS EN -PAULUSPLEIN

LES BONS ’Z ENFANTS

Op het Sint-Petrus- en -Paulusplein vind je het Frans dorp. Naast de vereniging van maritiem erfgoed Nord-pas-de-Calais en de vereniging Jean Bart, vind je hier ook de visbakkers uit Nord-pas-de-Calais. Zij maken sliptong voor je klaar zoals je die nog nooit gegeten hebt!

ZALMROKER DINKELSTROOM

Nog één van de toppers waarvoor vele Oostendenaars graag afzakken naar het ambachtendorp: ter plaatse gerookte zalm van Dinkelstroom.

VINDICTIVELAAN

HARINGROKERRENÉ UIT ENKHUIZEN

René uit Enkhuizen is inmiddels een oude bekende op het belevingsfestival. Je vindt hem op de Vindictivelaan, hij staat bekend om zijn ambachtelijk gerookte haring.

FREFRAYO: FROZEN YOGHOURT

Frefayo is een hippe vespa foodtruck die frozen yoghurt en andere lekkere zoetigheden aanbiedt. Ga je voor een gezonde topping zoals vers gesneden fruit of noten, of voor nog meer zoetigheid met een snoepkoek of chocolade topping?

VISHAMBURGER DOOR LES FILLES DU BORD DE MER

Recht van aan de bron, gepakt met kilo’s ‘visserswijsheid’ en de meest verse vis uit de Noordzee. Les Filles du bord de mer maakt vishamburgers in een hippe strandcabine op wielen.

JANTJE VANILLE

Jan de melkboer zorgt voor verrukkelijk roomijs. Je ziet zijn fleurig retro ijskarretje al van ver staan op de Vindictivelaan.

AMBACHTELIJK GEBAKKEN BREYDELHAM ‘DE GEZELLIGHEID’

Voor de echte Breydelham ga je naar het eetkraampje de gezelligheid!

ZOETE OVENKOEKEN

Deze koeken worden vers klaargemaakt in een houtoven en warm geserveerd met suiker.

MONKEY BAR: COCKTAILS

Monkey Bar, een cocktailbar op wielen, maakt klassiekers die je onmiddellijk naar de zomer katapulteren. Of wat dacht je van één van de specialiteiten, een Irish coffee met Amaretto?

AMBACHTELIJKE MATTENTAARTEN VAN DE BAKKERIJ NEVENS

Voor echte mattentaarten moet je in Geraardsbergen zijn. Of je vraagt aan de beste bakkerij van de streek om naar Oostende te komen, natuurlijk!

AMBACHTELIJKE KAZEN EN VLEESWAREN SAVEURS D’ANTAN

Zin in een lekker stukje kaas of gedroogde worst. Bij Saveur d’Antan vind je zeker iets wat je lekker vindt.

ECO OESTERS DOOR KO WAGENAAR

Ko de oesterman brengt handgeplukte, puur natuur oesters naar Oostende. Zoals hij ze zelf beschrijft: ‘een lust voor het oog en een streling voor de tong!’. Heerlijke oesters voor een eerlijke prijs.

De place to be om iets te drinken is de SAILORS CLUB, het terras van de VZW Oostende voor Anker met unieke Oostende voor Anker huisschuimwijn. Dagelijks vinden hier ook een tiental optredens plaats en is de ambiance gegarandeerd.

KIWANIS NOORDZEE maakt verse wafels met rum als steun voor het Koninklijk werk IBIS. De acties van de serviceclub zijn vooral gericht op de steun aan kinderen en jongeren uit minder gegoede families.

Ambachtelijk gemaakte garnaalkroketten in de enige echte waypoint vuurtoren van het festival door BUBBA. Zij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het opdienen van de lekkerste garnaalkroketten. Op Oostende voor Anker kun je ervan genieten op de meest idyllische plaats van de kust!