De Minerva zal present zijn op de 20steeditie van Oostende voor Anker. Gezien haar lengte zal het schip aanmeren aan het wachtponton van het Motngomerydo waar het gemakkelijk toegankelijk zal zijn voor het grote publiek. Naast open voor het publiek zal het tevens ook op zee gaan met bezoekers. Hoe alvast alvast onze Facebook pagina in het oog zodat je kan ontdekken hoe je kan meevaren op dit uitzonderlijk schip !

De “Minerva”werdals zeilende driemaster met hulpmotor in 1935gebouwd op de Lühring Werf in Brake, Duitsland. Haar eerste naam was “Uwe Ursula”. Ze behoorde tot de laatste zeilende vrachtschepen die gebouwd werden. Sindsdien heeft ze, vanuit haar thuishaven Hamburg, vele vrachten vervoerd viade kustwateren van Noord-Europa.

In 1951 werd een grotere hoofdmotor geplaatst. Deze MAK-Diesel met 180 Pk, lucht gestart en direct omkeerbaar, staat nog steeds in het schip en functioneert nog volledig. Na haar renovatie in 1987 werd het schip“Minerva” gedoopt. Sindsdien vaart ze(dag)tochten met max. 120 passagiers en ontvangt zetot 175 gasten voor diverse gelegenheden in de haven.

  • Thuishaven: Scheveningen
  • Lengte: 49m
  • Breedte: 7m
  • Diepgang: 2m