Parade

16:00 – 17:30

Start : Visserskaai > Wapenplein > Kapellestraat > Jozef II straat 
Parade door de Merchtemse steltenlopers en vaandelzwaaiers Flago

STELTENLOPERS VAN MERCHTEM

De groep werd gesticht in de lente van 1945 ter gelegenheid van de plaatselijke bevrijdingsstoet. Het steltenlopen herinnert aan een heel oud gebruik bij het jaarlijks overstromen van de Molenbeek. Afgesloten van de buitenwereld konden de bewoners de dorpskom enkel op stelten bereiken. In de winter, bij sterk vriesweer, gebeurde de overtocht op klompen of glijplanken. De blokkenloopsters illustreren dit gebruik uit de koude winterdagen. Nu is dit Nationale folklore geworden en zullen de Steltenlopers van Merchtem zorgen voor de nodige animatie.

FLAGO

Flago is de vertaling van ‘vlag’ naar het Esperanto. Flago streeft een moderne maar toch tijdloze stijl na, die zowel op historische als hedendaagse spektakels past en is regelmatig te zien tijdens optredens in België en de buurlanden.

#Belgium #Parade #Ova2018

Pib Rock

19:00 – 20:00

Terras Vindictivelaan

Optreden van de Franse rockfolkgroep Pib Rock

Oostende voor Anker 2018 wordt een muzikale Tsunami met als eerste ingeschreven group “Pibrock” is een smeltkroes van guitaren en schotse backpipes ondersteund door een duo van bas batterijen. Het is gewoon weg het loskomen van energie op het podium en zorgt voor een unieke belevenis voor het publiek.

Hun repertoire is gigantisch en laat traditionele maritieme muziek samensmelten met métal, blues en zelf reggae. Mis hen niet !

#France #Rock #Ova2018