“The Rain is stopping, so let’s start with the final day… ”

Folgazan

12:30 – 13:45

(Only one) Optreden : folkband Folgazan 

Podium Sint-Petrus- en -Paulusplein

Folgazán is een popfolkgroep die ver buiten de lijnen van de traditionele folkmuziek kleurt. Met een ruime bezetting waarin naast fluit, viool, accordeon en piano ook nadrukkelijk plaats is voor elektrische en akoestische gitaar, basgitaar en drums mengen ze moeiteloos elementen uit de hedendaagse pop en rock met typische Ierse tunes en andere Keltische en wereldse invloeden. Folgazán heeft een ruime variëteit op het menu: rake rocksongs met een folkrandje, aanstekelijke dansdeuntjes, tere melodietjes met een jazzy folk-touch en vrolijke feestnummers wisselen elkaar af. Meestal gezongen, af en toe eens instrumentaal. De mini-cd ‘Invading from the West’ die in 2007 werd opgenomen is een goede staalkaart van wat Folgazán live brengt: een gevarieerde set die door een ruim publiek wordt gesmaakt. In 2007 was Folgazán Ten Vrede Talent finalist en werd de groep op een zucht van winst tweede in de Dranouterrally. In 2008 werd de groeiende live-reputatie van de groep verstevigd met een succesvolle en feestelijke passage op het Labadoux festival. 2009 wordt het jaar van de bevestiging met onder meer de lancering van een videoclip en diverse festivaloptredens, waaronder Maxifolk in Gits, Celtic Night in Geluwe en parkconcerten in Poperinge en Ingelmunster. Folgazán is een boeiende mix van mannen en vrouwen met erg uiteenlopende muzikale achtergronden, van jonge enthousiaste snaken en rijpere rotten in het vak, van West- en Oost-Vlamingen.
De groep bestaat uit
Liesbeth De Lombaert (viool, zang)
Bart Oosterlijnck (akoestische & elektrische gitaar)
Ruuth Oosterlijnck (toetsen, accordeon, zang, gitaar)
Pieterjan Seynaeve (drum, percussie)
Hein Vanhuyse (fluiten, zang, toetsen)
Koen Vanderbauwhede (basgitaar, gitaar)
Joost Wylin (zang, gitaar).
Lieven Oosterlijnck staat de groep bij voor de geluidstechniek.

#Belgium #Folk #Ova2018

Chiens d’Mer

17:00 – 18:00

Terras Vindictivelaan

Optreden door de Franse folkrockgroep Chiens d’Mer

Uptempo folk uit Noord-Frankrijk. Bandleader Etienne Radenne laat met zijn kwintet de zaak beven. Chiens d’ Mer ontstond op een zwoele zomer-avond op een kaai in Duinkerken. Ze brengen een heel eigen interpretatie van maritieme traditionele liedjes, maar ook eigen werk over verre zeeën en zeemeerminnen.

#France #Folk #Ova2018

Bonus 

Optreden door de Belgische steelband Mochito

14:00 – 15:00

Volledige site 

MoChito is een bruisende sambaband uit Koksijde, gegroeid uit de bekende Showkorps El Fuerte. Ze werkten hard aan aanstekelijke, goed in het gehoor liggende nummers. Uitstraling, humor en plezier vinden ze belangrijk. In de muziek worden vooral samba- instrumenten gebruikt.

#Belgium #Steelband #Ova2018