Het team van OVA helpt mee op de Tall Ships Races 2022

Na twee jaar voorbereiding en twee jaar uitstel door de pandemie kon de Tall Ships Races van 22 tot en met 25 juli 2022 opnieuw plaatsvinden.

Twee jaar geleden werd Hubert in samenwerking met het team van Balthazar (eventbureau), de Haven en Stadsdiensten voor de derde keer de “ship recruiter” voor de komst van de Tall Ships races naar Antwerpen. Na twee jaren pandemie geen evidente taak.

Veel reders zochten zelf invullingen op om trainees mee in te schepen en voerden hun eigen koers. Niettemin lukte het om over de 40 schepen te overtuigen waaronder de prestigieuze “Shabab Oman II” (Jeugd van Oman) en de "Europa" die pas terug zijn van de Zuidpool. Bovendien wordt de "Nele" ingezet als persboot en wordt het team vrijwilligers van Oostende voor Anker ingezet om de schepen aan te meren en de parade te begeleiden op zaterdag. Hubert is fier op zijn pretoriaanse wacht Ronald (alias Pa), Lucje, Juju, Beau-Fils, Wille en Anneke samen met de crew van de Nele met Jean (the captain), Philippe, Carlos, Krisje, Leo en Johan.

Het werd een topper van formaat met meer dan 1.200 meter schepen met bijna 100 masten en 1.000 bemanningsleden. Sinds 1956 zijn de “Tall Ships Races" een begrip met meer dan 100.000 jongeren die de kans kregen om deel te nemen aan deze unieke zeilwedstrijden. Bovendien werd “The Tall Ship’s Association” genomineerd voor de nobelprijs voor de vrede in 2007. Een iets is zeker, bij de Tall Ships Races draait alles om vriendschap. 

Maandag zijn de schepen vertrokken richting Aalborg (DK)  voor de 2de race van de Tall Ships Race.

Tall Ships Races 2022