Onze eerste kathedraal van de zee heeft bevestigd

ATLANTIS IS NA 7 JAAR TERUG VAN WEGGEWEEST

De barkentijn Atlantis werd in 1905 op een werf in Hamburg gebouwd als lichtschip. Dit is een baken in de monding van de Elbe op een plaats waar de bouw van een vuurtoren niet mogelijk is. Na 70 jaren dienst in de Buitenelbe kreeg ze een tweede leven als zeilschip. Het onderwaterschip van de Atlantis bezit een klassieke zeilschiplijn. Het schip werd in 1984 grondig gerestaureerd en voorzien van de tuigage van een barkentijn.

Bij een barkentijn is de voorste mast van het zeilschip dwarsscheeps getuigd (dwars op het schip) en de overige masten langsscheeps (in de lengte van het schip).

Het Friese bedrijf Tall Ship Company kocht de Atlantis in 2005 en tilde het schip naar het niveau van luxe en comfort waarvoor het bedrijf bekend staat. Uiteraard werd de traditionele uitstraling, die het schip zo geliefd maakt, behouden. De driemaster heeft een prachtig ruim dek, waarop het heerlijk vertoeven is tijdens evenementen of op reis over de Noord-Europese wateren, maar vooral ook de Middellandse Zee. Binnen is het al even comfortabel. Het schip beschikt over een stijlvolle salonbar, gezellige dekbar en een eigen hotelkeuken.

De Atlantis biedt plaats tot 140 personen. Deze mogen zich verheugen op ervaren en enthousiast servicepersoneel en een uitstekende catering. En natuurlijk op een geweldige nautische belevenis op een authentieke Barkentijn met een enthousiaste zeil- en service crew. De Atlantis voldoet aan alle veiligheidseisen van de Nederlandse Scheepvaartinspectie voor de zeevaart.

De barkentijn zal aangemeerd liggen aan de Royal North Sea Yacht Club en indien niet op zee, open zijn voor het publiek!