“Oostende voor Anker” trekt voor de 19d​e editie 225.000 bezoekers aan!

Ondanks de tegenvallende weersvoorspellingen mocht Oostende voor Anker 225.000 bezoe​kers ontvangen over 4 dagen. Uiteindelijk konden de bezoekers op 3 van de 4 dagen genieten van een stralende zon in Oostende en van​ ​142 klassieke s​chepen, meer dan 100 optredens en meer dan 90 standen. Op zondag viel het weer uiteindelijk ook nog mee en werd er volop genoten van alles wat Oostende voor Anker te bieden heeft.

Met “100 jaar raid met de HMS Vindictive op Oostende” als thema stond het evenement in het teken van de herdenking van WO I in Oostende. Naast de herdenking van de raid, waar verschillende familieleden van de bemanning op aanwezig waren, werd ook een ceremonie georganiseerd waarbij één van de onbekende matrozen stoker Petty Officer Charles McDonald na 100 jaar eindelijk een naam gekregen heeft.

“Veel bezoekers hebben opnieuw gekozen voor het openbaar vervoer om naar Oostende te komen. Met de trein kom je midden in het evenement terecht. De nieuwe parkeertoren aan het station werd ook maximaal gebruikt.” ​vertelt Peter Craeymeersch, Algemeen Directeur van Toerisme Oostende vzw.

De blikvangers van deze 19d​ e editie waren het fregat Shtandart, een replica van het mythische schip van Peter de Grote, de Franse driemaster Belem en het statieschip van Koningin Wilhelmina de Hydrograaf.

De horeca blikt tevreden terug op het weekend van Oostende voor Anker. Het evenement viel dit jaar opnieuw in een verlengd weekend. De hotels noteerden een bezetting van 90 à 95%. Zaterdagnacht was de bezetting iets minder door de aangekondigde mindere weersomstandigheden.

Noteer alvast de volgende editie van Oostende voor Anker in uw agenda: donderdag 23 mei tot zondag 26 mei 2019 met als thema “De parel van Oostende, de Barkentijn Mercator”.