Oostende voor Anker gaat in zee met de VZW Restart die instaat voor de restauratie van reddingsboot 3

Reddingboot 3 werd in 1980 uit het water gehaald. Het is de bedoeling dat het schip ten laatste tegen 2024 terug het wilde sop kan kiezen. Reddingboot 3 zal dan zeker een waardige ambassadeur worden van onze Oostendse maritieme geschiedenis naast de tweemastsloep Nele en talrijke klassieke Oostendse jachten. De Stad Oostende ondersteunt trouwens volop het project.

De VZW Restart wil het schip terug naar zijn oorspronkelijk staat brengen. Eind mei 2020 kreeg het restauratieproject een nieuwe overkapping , maar het is de bedoeling van de vereniging om een vaste constructie te bouwen of tijdelijk te lenen! Mocht je uit de bedrijvenwereld iemand weten die een leegstaande loods heeft, geef gerust een seintje naar [email protected]. Enkel de toegangspoort moet groot genoeg zijn om het schip toe te laten om binnen te rijden. De poort moet minstens 4,5m breed zijn en 5m hoog. Binnen moet hij minstens 6m hoog zijn.

Tijdens Oostende voor Anker 2021 van 27 tot 30 mei zal de werf, ter hoogte van de loods I in het havengebied, open zijn voor het grote publiek, zo kan je zelf ter plaatse ontdekken hoe de restauratiewerken vorderen.

Bovendien zal je hen ook kunnen helpen en start de VZW een “crowdfunding”. Iedere euro is alvast welkom. Helpt die nobele doelstelling, want de “reddingsboot 3” zal zeker opnieuw varen !

 Een gift kan ook op onze eigen rekening: (dan is er geen fiscaal attest)
BE08 9731 2603 9713 van vzw Restart met vermelding “donatie reddingboot3”

Steunen kan op onze herita-rekening
Naam: vzw Restart
Rekeningnummer: BE30 7440 8283 9811 – met vermelding van ‘gift restauratie reddingboot 3