Oostende voor Anker wordt uitgesteld naar 2021

“Ik wilde vrijheid, openlucht, avontuur. Ik vond het op zee”

De aantrekkingskracht van het zeilen gaat verder dan de voor de hand liggende frisse lucht, de zwoele wind, de ontdekking van afgelegen eilanden en de diepblauwe zee. Het aan boord zijn is een belangrijk punt in ons leven.

Maar het belangrijkste en meest universele thema onder alle zeilers, jong en oud, is het verbazingwekkende gevoel van vrijheid, de roep van “moeder-zee” die ons voorbij de horizon trekt, die onze mogelijkheden en onze behoefte aan veiligheid rekt, die onze rusteloze zielen voedt en ons verlangen naar eenzaamheid en vrede bevredigt, de ervaring van het uit het zicht zijn van het land op de diepblauwe zee onder een met sterren gevulde hemel, van de nederigheid van een eindeloze uitgestrektheid van de oceaan, alleen met het ontzag van de wind op ons gezicht en de sereniteit in ons hart, één zijn met de schoonheid van de natuur, vrij zijn om de zee te bevaren, met de golven mee te stromen en onze dromen te volgen.

Spijtig genoeg zijn sinds enkele weken onze dromen onuitvoerbaar. Door het coronavirus kunnen wij niet meer op zee en mogen we niet meer aan boord komen van onze teerbeminde boot. Vandaar dat wij spijtig genoeg Oostende voor Anker moeten uitstellen tot volgend jaar.

Oostende voor Anker 2021 wordt een topper van formaat, met ‘Ensor in zee’ als thema. Ik ben er zeker van dat wij allen met volle zeilen naar Oostende zullen varen van 27 tot 30 mei 2021.

Wij hebben er alvast zin in!

Oostende voor Anker 2021

thema : Ensor in zee

000 dagen 00 uren 00 minuten 00 seconden