OvA breekt record met 250.000 bezoekers voor de 18e editie!

Oostende voor Anker breekt record met 250.000 bezoekers voor de 18e editie!

Zondag 28 mei 2017 — Met 250.000 bezoekers over 4 dagen heeft de 18de editie van Oostende voor Anker, het grootste maritieme evenement in België, alle records verbroken.

Verspreid over 4 dagen konden de bezoekers genieten van 145 klassieke schepen, 110 optredens, 100 standen, een parade met reuzen, …

Het centrale thema “De binnenscheepvaart” gaf mooi weer hoe vrouwen en kinderen vroeger de schepen voort trokken. Naast een 50-tal binnenlandse schepen stond de rijke maritieme geschiedenis van de Loire Vallei ook in de schijnwerpers met een ambachtendorp en de komst van een 5-tal gabares (platbodems van de Loire) die via de kanalen en rivieren naar Oostende voor Anker gevaren zijn!

“Veel bezoekers kozen voor het openbaar vervoer om naar Oostende te komen. Met de trein kom je onmiddellijk midden in het evenement terecht. De nieuwe parkeertoren aan het station werd ook volop gebruikt. En in samenspraak met de NMBS werd de Strandparking op donderdagmiddag ook opengezet voor het volledige verlengde weekend van Oostende voor Anker.”

De blikvangers van deze 18de editie waren het zeilschip de Nao Victoria (replica van het schip van Ferdinand Magellan) en de Russische viermaster Kruzenshtern, die met een lengte van 114 meter een imposante verschijning is.

Maar ook de Marinecomponent was aanwezig met een informatiestand, Hulpbetoon in de Marine, het Koninklijk marinekadettenkorps met hun vaartuig Libération en de Luchtcomponent met dagelijks een Search and Rescue demonstratie.

Noteer alvast de volgende editie van Oostende voor Anker in uw agenda: donderdag 10 mei tot zondag 13 mei 2018 met als thema “100ste Verjaardag van de Raid HMS Vindictive”.