Circo MaximoMet de toegankelijke maar eigenzinnige Belgicana die de zeven Kempen zonen van Circo Maximo op het publiek loslaten, zetten ze Beerzel moeiteloos op de wereldkaart en verfrissen ze het muzikale landschap met energieke, Nederlandstalige, beklijvende en aanstekelijke nummers.

Nadat het Utrechts Kleinkunstfestival volledig uit zijn dak ging en de jeugdvrienden met de gouden medaille nog fris om hun nek Na Fir Bolg, Beerputrock & Gitannekesfoor inpakten, zetten ze eind 2019 de kers op de taart met Bataklank, hun debuutlp.

Eigen nummers als ‘Soldatenkruis’ en ‘Ik zal er zijn’ meten zich intussen moeiteloos qua populariteit met hun heerlijke cover van André Bialek’s Belle Gigue. Met het nagelnieuwe ‘Geen sportman’, dat er binnenkort aan komt, zal dat niet anders zijn.

Wie bij viool, doedelzak, resonator gitaar, ukelele & percussie aan folk of wereldmuziek denkt, dient zijn Schotse rok en Peruviaanse parka dringend aan de haak te hangen: het instrumentarium is verrassend en uniek maar speelt vlekkeloos samen ten dienste van hun sfeervolle en beklijvende nummers. Het geheel is meer dan de som van de delen: Belgisch maar werelds, intiem maar groots, verrassend maar herkenbaar.

LandBelgïeEditie2022Linkcircomaximo.bandzoogle.com