GuldenleeuwNa overleg aan het IJsselmeer (NL) en Tallinn (LT) ben ik verheugt om de driemaster Guldenleeuw te verwelkomen op de 21ste editie van Oostende voor Anker. Dit uniek schip zal een baken zijn tijdens Oostende voor Anker en ,indien niet op zee, open voor het grote publiek. Gezien haar diepgang zal het schip gemeerd liggen achter het station van Oostende aan de cruisekaai ! Welkom in Oostende beste vrienden !!!!
De Gulden Leeuw is ontworpen en gebouwd als oceaanwaardig schip met ijsklasse. In combinatie met de gekozen tuigage is het een snel, degelijk schip geworden. De eigenaars wilden een schip dat echt kan zeilen. De tuigage moet niet alleen als versiering dienen, maar werkelijk over goede zeileigenschappen beschikken. De Gulden Leeuw is een driemast-topzeilschoener; de voorste mast is dus tevens ra-getuigd. Deze zeer veelzijdige tuigage combineert de voordelen van een razeiler en een langsgetuigd schip. Je kunt hoog aan de wind zeilen en de passaatwinden oppakken. Met dit Tallship kunnen ze alle internationale wateren bevaren.
Omdat de eigenaars zelf het schip herbouwden, konden ze rekening houden met de functies die het schip zou krijgen. Zo is het dek bijvoorbeeld ingericht, zodat “sailtraining trainees” veilig zelf veel handelingen uit kunnen voeren. Voor corporate hospitality vonden ze onder andere belangrijk om de binnenruimte met de buitenruimte goed te kunnen verbinden. Voor beide functies was een topkeuken natuurlijk prioriteit.

EigenaarP&T Charters - GuldenleeuwLandNederlandBoottypeTopzeilschoener ThuishavenKampenLengte63,9 mBreedte8,6 mDiepgang4,2 mEditie2022Linkwww.guldenleeuw.comNummer56Bouwjaar1937