Mary ScottIn 1925 te water gelaten. Ze werd op middelbare leeftijd, in termen van reddingsboot, naar Ramsgate gesleept door stoomboot Keizerin van India, samen met twee andere kleine boten. Samen namen ze 160 man mee naar hun moederschip en toen het volledig geladen terugkeerde naar Dover, maakten ze nog een tweede tocht met vijftig man aan boord naar een ander transportschip.

Toen haar motor kapot ging en niet meer kon worden gestart, werd Mary Scott achtergelaten in De Panne.

Mary Scott werd later weer vlot getrokken en teruggebracht naar Engeland, waar ze in haar laatste 28 jaar in de dienst 47 levens redde. Als de Southwold reddingsboot werd ze nog dertig keer te water gelaten voordat het station in 1940 werd gesloten. Daarna voerde ze nog tweeënvijftig reddingen uit als onderdeel van de hulpverleningsvloot van de RNLI.

In 1953 werd ze verkocht en kreeg ze de nieuwe naam Atenua. Haar eigenaar hield haar in de jaren negentig op de Medway rivier en herdoopte haar in de jaren negentig tot ‘Mary Scott’.
Gedurende een aantal jaren raakte ze buiten gebruik tot ze in 2007 door haar huidige eigenaren werd aangekocht en gerestaureerd.

Ze nam deel aan de herdenkingstocht van 2010 en 2015 en nam deel aan de film van Christopher Nolan “Dunkirk” (2017).

EigenaarMichael KilloranLandGroot BrittanniëBoottypeoude reddingsbootThuishavenUKLengte14 mBreedte3,9 mDiepgang1 mEditie2022Nummer94Bouwjaar1925