Tom (MS)Gebouwd schip bij de Eista werf te Nederhemert.
Deze Marak combineert de achterkajuit met een open stuurhut en een middenkuip. In de achterkajuit vindt men 2 slaapplaatsen op langsscheepse bedden. In de voorkajuit aan bakboord: toilet en dinette, aan stuurboord kastruimte en kombuis. Het schip was ook als motorzeiler verkrijgbaar. Het had dan een kitstuigage van 50m2 en een boegspriet, zodat zelfs een kluiver gevoerd kon worden. Voor zover de informatie strekt is deze uitvoering echter maar 1x gebouwd.
Motor Daf 575 120 pk

Uit de advertentie van maart 1971:
De nieuwe MARAK vletterman, ontwikkeld uit de DOERAK, heeft dezelfde eigenschappen van ruimte, comfort, handzaamheid en duurzaamheid, maar biedt van al die eigenschappen nog aanmerkelijk veel méér en véél meer extra’s. De stalen MARAK is dubbelknikspant, voor een nòg grotere zeewaardigheid, een nòg grotere hanteerbaarheid, nòg meer ruimte en een fraaiere belijning. Een schip om te hebben. Een schip van onverwoestbaar, duurzaam staal. (…) De nieuwe EISTA MARAKS zullen op de HISWA in maart 1971 worden getoond. MARAK, een oerhollands kwaliteitsschip.

EigenaarKoelewijnLandNederlandBoottypeVletThuishavenBreukelenLengte10,6 mBreedte3,4 mDiepgang1 mEditie2022Nummer143Bouwjaar1971