Souvenir Aan het einde van de vorige eeuw zag de scheepsarchitectuur het traditionele uiterlijk weer in werking treden.
Peter Ibold, een Amerikaanse scheepsarchitect, was een van de grondleggers van deze trend met zijn bekroonde ontwerp uit 1970 voor de Endurance 35, een klassieke en nu beproefde blauwwater-zeilboot. Klassiekers zijn de elegante rompvorm, de klipperboeg, het sierlijke houtsnijwerk op de boeg en het achterschip en de lijnen in de romp die een houten boot met planken nabootsen.
De Endurance 35 is gebouwd door vele verschillende werven over de hele wereld met behulp van een verscheidenheid aan bouwmaterialen, maar van deze Belliure is een naam die over de hele wereld bekend is bij diegenen die geïnteresseerd zijn in en geassocieerd worden met mooie op maat gemaakte jachten.
In 1953 stichtte Vicente Belliure zijn werf in Calpe voor het bouwen en repareren van vissersboten. Vanaf dit vroege begin groeide de naam Belliure uit tot een woord voor vakmanschap en uitstekende afwerking, elke Belliure-boot is gemakkelijk te herkennen aan zijn gouden zespuntige ster op de boeg. Zijn succesvolle samenwerking met ontwerper Peter Ibold leidde tot de bouw van meer dan 150 Endurances in de Belliure-werf, waaronder “Souvenir” in 1982, en in al deze boten strekt de topkwaliteit afwerking zich uit tot het interieur met zijn vele klassieke houten kenmerken.
De Endurance 35 was een van de weinige jachten die voldeed aan de criteria voor opname in de Golden Globe Race in 2018, waarbij 2 van hen zich aansloten bij andere klassieke jachten uit die tijd om de beroemde wereldzeilwedstrijd van 1958 te herscheppen, die beroemd werd gewonnen door Robin Knox-Johnson (niet in een Endurance!).

EigenaarHoward Wheelton and Sue LewisLandEngelandBoottypeEndurance 35ThuishavenHarwichLengte10,75 mBreedte3,36 mDiepgang1,75 mEditie2022Nummer132Bouwjaar1982