SteadfastSteadfast is een voormalige Amerikaanse legerhavensleepboot gebouwd in Port Deposit, Maryland in 1952. Het scheepsplan is van John Alden Designs, maar we weten niet of de beroemde jachtontwerper persoonlijk een handje geholpen heeft bij haar ontwerp. Ze was een van de vele kleine sleepboten die vanaf de jaren 1940 voor het Amerikaanse leger en de Amerikaanse marine werden gemaakt en kreeg de aanduiding ST2028. Wij geloven dat ze naar Frankrijk werd verscheept voordat ze in de jaren zestig naar het Verenigd Koninkrijk werd overgeplaatst op een transportbasis van het Amerikaanse leger in Hythe, bij Southampton. Ze werd gebruikt als een algemene dienst sleepboot en haar logboeken geven een aantal van haar taken, van de behandeling van binnenvaartschepen en het onderhoud van boeien tot en met de veerdienst voor het personeel van het leger. Hoewel Amerikaans, werd ze door haar dienst in Britse wateren opgenomen in het Britse National Historic Ships register.
In 2016 kochten we Steadfast en hebben we een grondige technische refit uitgevoerd. Haar originele Buda motor is vervangen door een vintage Rolls Royce diesel en ze is aangepast als een klein maar comfortabel motorjacht met behoud van haar originele profiel en mooie werkboot looks.

EigenaarG.Wiles & J.Napier-FordLandVerenigd KoninkrijkBoottypeSleperThuishavenSouthamptonLengte13,7 mBreedte3,8 mDiepgang1,5 mEditie2022Nummer136Bouwjaar1952