Schippersgasten ahoy !

Schippersgasten ahoy !

Dit jaar zorgt de organisatie voor de allerkleinsten door verschillende leuke animaties waaronder de adembenemende accrovoile. Als je ooit droomde om in het wand te klimmen van een groot zeilschip, dan moet je zeker naar het Sint Petrus en Paulusplein. Daar kan je in een heuse mast kruipen van de marine van weleer ! Klaar om de zeilen te hijsen, te klimmen , te brassen (het klimmen gebeurt onder begeleiding, met een veiligheidsharnas en veiligheidskoord.

Herleef de tijd van de zeilende marine !

In navolging van oefenmasten voor kadetten gebruikt in de arsenalen van de 17de eeuw, is de accrovoile een kopie maar dan met alle technologie van de 21ste eeuw. In een mast van 8 meter kan je in alle veiligheid dankzij een hydraulisch remsysteem klimmen tot het kraaiennest.

 

Ondergedompeld in de wereld van de visserij
Van 26 tot 29 mei van 1000 tot 1700 uur zal Horizon Educatief VZW een baken zijn voor het educatievel luik tijdens Oostende voor Anker. Vanuit hun tent aan de parking tussen de twee sluizen, zullen de kinderen helemaal ondergedompeld worden in de wereld van de visserij. Zelf ervaren, voelen en doen zijn de drie sleutelwoorden bij deze gratis workshop. De kinderen leren netten breien, knopen maken of bouwen een eigen bootje met oesterschelpen.
U kunt er ook kennis maken met het aanbod en vrijwilligerswerk bij Horizon Educatief