“Altijd leuk om laureaat te zijn, maar ook dankzij keptje, mijn dochters en schoonzoons, Alexitje, mijn grote broere en titi en mijn ganse bende vrijwilligers One team , one dream !”- Hubert Rubbens

Driejaarlijkse West-Vlaamse toerismeprijzen

Prijs van Verdienste
Volgende kandidaten werden genomineerd voor de ‘Prijs van Verdienste 2018’ van Westtoer.

Oostende voor Anker
Hubert Rubbens

Hubert Rubbens staat, samen de vrijwilligers van de gelijknamige vzw’, in voor de organisatie van het jaarlijkse evenement ‘Oostende voor Anker’. Dit grootschalige event lokt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers naar de Kust verspreid over vier dagen. Het geeft een stevige boost aan de hotelbezetting en zorgt voor extra omzet bij de lokale horeca. Het evenement haalt tal van grote en klassieke schepen naar Oostende en daarnaast worden er een heleboel activiteiten georganiseerd zoals optredens, demonstraties, animatie, een boatjumble en nog veel meer. Dankzij innovatieve deals, VIP-pakketten en sponsoring slaagt Hubert Rubbens erin om het budget substantieel te verhogen zodat het event steeds weer een succes is.
Regio: Kust

Visit Bruges
Dieter Dewulf

Met 12 jaar ervaring in de toeristische sector, kent Dieter Dewulf de kneepjes van het vak. Hij is directeur van Visit Bruges en werkte daarvoor ondermeer als regiomanager Brugse Ommeland bij Westtoer. Als toerismemanager slaagde hij erin om de toeristische dienst van Brugge te profileren als een doorgevoerde, professionaliserende dienst. Met zijn strategisch denken gaat hij steeds op zoek naar nationale en internationale samenwerkingen die de toeristische dienst van Brugge kunnen versterken. Een sterke communicatie van Visit Bruges stond hierbij ook centraal. Dieter Dewulf is specialist op vlak van project- en eventmanagement en internationale bestemmingspromotie.
Regio: Brugse Ommeland

Het Parkhotel
Veronique Vandewalle

Parkhotel is gevestigd in Kortrijk en is in handen van ondernemer Veronique Vandewalle. Het hotel wordt voortdurend vernieuwd om een unieke beleving aan te bieden aan de klanten. Je vindt er een vijftigtal nieuwe kamers, trendy bar ‘Jules’ met buitenterras, een uitgebreide wellness, vergaderzalen, ondergrondse parkeergarage, enz. … En Veronique Vandewalle blijft innoveren. Zo komen er nog een heel wat kamers en een mini-bioscoopzaal bij. Het Parkhotel draagt bovendien trots het Q-label, want gastvrijheid en klantvriendelijkheid staan er centraal.
Regio: Leiestreek

Chef van ‘t Hommelhof
Stefaan Couttenye

Stefaan Couttenye is chef-kok en eigenaar van het restaurant ‘’t Hommelhof’ in Watou. Hij is een culinair ambassadeur van de Westhoek en promoot de stad Poperinge als ‘The Godfather of Beer Cuisine’. Stefaan Couttenyne tovert verrassende gerechten op tafel en werkt hiervoor steeds met typische streekbieren en andere lokale producten uit de Westhoek. Zowel GaultMillau als Michelin bekroonden zijn Brouwersmenu. In 2013 bracht hij het boek ‘Biergastronomie uit de Westhoek’ uit, een bloemlezing van zijn allerbeste bierrecepten.
Regio: Westhoek

Meer info : https://corporate.westtoer.be/nl/driejaarlijkse-west-vlaamse-toerismeprijzen/toerismeprijzen