Zee zonder drempels, tijdens Oostende voor anker

De feitelijke vereniging “Zeezien” heeft als doel ,het voor iedereen mogelijk maken om zich op het water te begeven. Mensen met een fysieke of mentale beperking de kans geven om hun horizonten te verbreden. Voor personen met een beperking, rolstoelgebruikers en minder mobiele personen in het bijzonder is het zelfs niet mogelijk om op de Noordzee te varen.

Sinds 2015 heeft de feitelijke vereniging Zeezien, een goede samenwerking met het Britse Wetwheels .Deze organisatie is toonaangevend wat het varen voor personen met een beperking betreft .Tijdens Oostende voor anker, worden er dagelijks vier gratis afvaarten georganiseerd voor organisaties en verenigingen met een werking voor personen met een beperking .Bij mooi weer wordt er op zee gevaren, wanneer de zee te onstuimig is wordt er in de haven gevaren De toegankelijke catamaran Wetwheels South East is bereid om de oversteek naar Oostende te maken .Met ons project willen wij bij mensen met een beperking nieuwsgierigheid opwekken en hun inspireren. Deelnemers kunnen hun handicap op de steiger achterlaten en lid worden van de Wetwheels crew. Ons doelpubliek zijn rolstoelgebruikers ,mensen met een mobiliteitsbeperking, personen met een zintuigelijke /mentale beperking .Met een infostand op de visserskaai ontvangen wij onze gasten ,ook het brede publiek kan er terecht voor vragen i.v.m. varen voor personen met een beperking ,tussen twee afvaarten is het mogelijk om een bezoekje aan boord te brengen, op deze manier krijgt men een perfect beeld van hoe alles in zijn werk gaat aan boord van een toegankelijk vaartuig. Actieve deelnemers krijgen een korte briefing ,rolstoelen worden op het dek vastgemaakt het dragen van een reddingsgordel is verplicht, veiligheid staat hoog in het vaandel.

Tijdens het varen krijgt iedereen de mogelijkheid om de catamaran te besturen, rolstoelgebruikers kunnen probleemloos plaats nemen achter de stuurknuppel .De aantrekkingskracht om op zee te varen is groot ,varen geeft ruimte letterlijk en figuurlijk De power catamaran geeft er nog snelheid bij en versterkt het machtige gevoel dat op het water aanwezig is. Mevrouw Ann Dumarey , echtgenote van de Curator Hubert Rubbens en de heer Carl Boenders, Twee bijzondere personen die het project een warm hart toedragen nemen het meter en peterschap op zich. Dit initiatief is enkel mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse overheid en Oostende voor anker.

Organisaties die meevaren; Dyade, zeemanshuis Godtshalck, Briek, Villa Vip, Ithaka.

Momenteel hebben wij nog enkele plaatsen vrij, stuur een mailtje naar [email protected] voor vrijblijvende info.