De Belgische en Nederlandse Marine alom aanwezig op Oostende voor Anker

Om de binationale samenwerking met Nederland extra in de verf te zetten, bouwen ze samen een heus Marinedorp ter hoogte van het Ernest Feysplein in het verlengde van de “blauwe boulevard”. Hier kan je niet alleen informatie verkrijgen over alle capaciteiten van The Belgian Navy en de geschiedenis van het schip Godetia (met als peterstad Oostende), je kan er ook met allerlei activiteiten een sprong wagen in de defensiewereld op zee.

Kom oog in oog te staan met een duiker, beleef het leven aan boord in een virtuele wereld (VR) en test je klimcapaciteiten op de steile klimtoren. Als dit nog niet goed genoeg is om je te overtuigen, zijn er ook nog altijd de Marinekadetten die iedereen gretig de knopen van het vak leren leggen, letterlijk. Vergeet vooral niet om het Nederlands duikvaartuig Hydra te bezoeken. Het zal gemeerd liggen in het Mercator dok naast de Hydrograaf. Volgende week zal je meer kunnen lezen over het duikvaartuig.

Om af te sluiten kan je na deze totaalervaring een heleboel gadgets bemachtigen bij de stand van de Vereniging voor Hulpbetoon in de Marine. Kortom, een veelbelovend pakket aan bezienswaardigheden en een niet te missen maritiem evenement!