Over Oostende voor Anker

Welkom bij Oostende voor Anker, hét maritieme evenement dat het verleden, heden en de toekomst van de zee viert! Met meer dan 150 unieke schepen die de koers naar Oostende zetten, van majestueuze driemasters tot kleinere sloepen, is er voor iedereen iets te ontdekken en te beleven.

Tijdens Oostende voor Anker kun je niet alleen de indrukwekkende schepen bewonderen, maar ook genieten van boeiende rondleidingen, demonstraties en lezingen.

Bewonder de authentieke scheepsambachten en proef de heerlijke gerookte vis terwijl je door de straten en pleinen rond de haven wandelt.

Voor muziekliefhebbers zijn er tal van gratis optredens van klassieke shanty's en strelende folk die voor de nodige sfeer zorgen. Dit jaar verwelkomen we 25 groepen, goed voor een 40-tal optredens verspreid over de vier dagen.

Oostende voor Anker is ook een ideale uitstap voor gezinnen met kinderen om kennis te maken met de wonderen van de zee en de scheepvaart. Kleine matrozen kunnen zich vermaken met allerlei animaties en activiteiten die speciaal voor hen zijn ontworpen.

En vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan het Blauwe Innovatiedorp, waar je alles te weten komt over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op en rond de Noordzee.

Schepen

Deze schepen namen deel aan Oostende voor Anker 2024.

Meer lezen
Oostende voor anker
Kinderen
Ambacht
Schepen
Muziek
ova

Ontdekkingen op zee

Dit jaar werd gekozen voor het thema 'Ontdekkingen op zee'. Kom replica's van schepen zoals Magellaan’s Nao Victoria, evenals nieuwe ontdekkingen op het gebied van oceaanbescherming, windturbines, ecologie en alles wat met de zee te maken heeft.

Schepen