De Mil Pat kreeftenboot uit Fécamp (FR) zal voor de eerste maal deelnemen

De Mil Pat kreeftenboot uit Fécamp (FR) zal voor de eerste maal deelnemen aan Oostende voor Anker, het festival van de zee

De Mil Pat werd in 1962 te water gelaten om te vissen, voornamelijk in de Ierse Zee en Zuid-Finistère. Ze had een eiken romp, twee masten en een sleepnet. Ze was uitgerust met een Boudewijnmotor van 160 pk (perslucht) en had een ruim van 25 m3.

Ze werd in 1988 uit de vaart genomen en in 1990 gekocht door een duikclub. In 1994, na een volledige revisie, werd ze opgewaardeerd tot pleziervaartuig van de 2e categorie. Ze nam deel aan het Maritiem Festival van Douarnenez in 1996 en zal voor de eerste keer aanwezig zijn op het maritiem festival Oostende in Anker 2024. Het schip zal aanmeren in het Mercatordok en opengesteld worden voor het grote publiek.

De restauratie duurde 11 jaar en resulteerde in een traditioneel zeilschip in perfecte staat. Het voormalige vissersruim is omgebouwd tot een comfortabele leefruimte, compleet met kombuis, stapelbedden, badkamer en grote gezinstafel.

De Moré scheepswerf heeft meer dan 8.000 uur werk besteed aan de restauratie.