Karinda

De 'Karinda' werd gebouwd in 1959. Het is een mooi voorbeeld van de elegante Bates Star Craft, één van de eerste boten uit de naoorlogse pleziervaartrend. Ze bracht een vleugjes glamour op de bootshows en op de Theems in de jaren '50 en '60.

Haar romp is gemaakt uit dubbel diagonale teak op eiken en ze heeft teak dekken en een mahoniehouten opbouw. In de jaren '80 werden twee Leyland dieselmotoren toegevoegd en de dekken werden vernieuwd rond de eeuwwisseling, maar verder is ze grotendeels onveranderd. Ze heeft het originele zitbad in modieus (in 1959!) groen en haar kitscherige cocktailbar werd behouden.

In juni 2012, nam de 'Karinda' deel aan de Thames Diamond Jubilee Pageant op de Theems in de sectie historische boten en ze kwam al verschillende keren naar Oostende voor Anker.

Er zijn nog slechts een 30-tal Star Crafts in de vaart van de ongeveer 90 die tussen het midden van de jaren '50 en het begin van de jaren '70 gebouwd werden. Er is een bloeiende club van eigenaren, de Star Craft Owners Club, gewijd aan hun behoud en plezier.

Organisatie
Bates Starcraft Owners Club
Eigenaar
Mike & Nicky Pinkney
Land
Engeland
Boottype
motorboot
Thuishaven
Londen
Bouwjaar
1959
Lengte
12.00m
Breedte
3.50m
Diepte
1.00m
Materiaal
hout