Wetwheels South East

De Wetwheels Foundation is een liefdadigheidsinstelling die zich volledig inzet voor de ontwikkeling, bescherming, bewustwording en het genereren van liefdadigheidsfinanciering voor het 'Wetwheels' concept van Geoff Holt.

De 'Wetwheels' bouwt het vertrouwen van de deelnemers met een beperking op door hen de mogelijkheid te bieden om op een leuke, veilige, stimulerende en lonende manier toegang te krijgen tot de zee met behulp van speciaal aangepaste, volledig toegankelijke motorboten.

De avontuurlijke tochten op het water worden begeleid door specialisten die ervoor zorgen dat iedereen zijn ervaringen kan delen, zijn zelfbeeld kan uitdagen, zijn horizon kan verbreden en nieuwe mogelijkheden kan ontdekken.

Deelnemers zijn niet enkel passagiers maar nemen actief deel aan het gebeuren, met de mogelijkheid om het schip te sturen en zeemanschap te leren, samen met hun collega’s, vrienden en familie. De ervaring is echt inclusief en draagt bij aan het verbeteren van de aspiraties en het vergroten van het vertrouwen.

Via 'Wetwheels' kunnen er jaarlijks 1.000 personen op zee los van leeftijd of beperking.

Organisatie
Wetwheels South East C.I.C.
Eigenaar
Wetwheels South East C.I.C.
Land
Verenigd Koninkrijk
Boottype
catamaran
Thuishaven
Dover
Bouwjaar
2011
Lengte
9.70m
Breedte
3.70m
Diepte
2.00m
Materiaal
poly