Nynke

De “Nynke”, oorspronkelijk “Toendra”, werd in 1963 gebouwd als “Custom Build” op de Appelo scheepswerf in Zwartsluis, Nederland. Oorspronkelijk was er nog een zusterscheepje, maar daarvan is niet geweten wat ermee gebeurd is.

Later, in 1987, kocht Tom Middel haar waarna ze naar Zwolle en Almelo verhuisde. Tijdens de 35 jaar die daarop volgde onderging "Nynke" een hele metamorfose. Er werden tussen 1987 en 1990 ingrijpende werken uitgevoerd: het dashboard de batterijen en elektriciteit netwerk werden vernieuwd, de besturing werd hydraulisch gemaakt en in de roef kwam een extra luik. Verder er werd een boegschroef geïnstalleerd.

Het was het begin van vele avontuurlijke vaartochten voor "Nynke". Van Parijs tot Berlijn, Lyon, Bremen en Praag. Over de IJssel, Maas en Waal, Rijn, Neckar, Elbe maar ook de Sambre en de Saône. Maar even goed talloze sluizen en kanalen. Zowat elk bevaarbaar riviertje en kanaal heeft de "Nynke" gezien.

In 2022 kocht Amy Beaulisch de "Nynke“. De naam werd behouden, maar tijdens het grote onderhoud in de zomer van 2023 werd terug gekozen voor het oorspronkelijke blauw-witte kleurschema. Verder werd de “Nynke” weer volledig op punt gezet om nieuwe avonturen te beleven.

"Nynke" weegt 14 ton, heeft nog de originele keuken uit 1963 en is voorzien van een zeer goed onderhouden DAF575D motor uit 1966.

Eigenaar
Amy Beaulisch
Land
België
Boottype
motorjacht
Thuishaven
Brugge
Bouwjaar
1963
Lengte
12.00m
Breedte
3.65m
Diepte
1.20m
Materiaal
staal