Shoppen op Oostende voor Anker

Je kan op het festival heel wat verkoopstanden vinden in de Vindictivelaan. Er wordt zowel maritieme kledij, verrekijkers, waterdichte zakken als kinderspeelgoed verkocht. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de scheepvaart, kom dan zeker eens snuisteren tussen de maritieme boeken.

Reborn Sails 

Dacron en Kevlar zeilen zijn zeer moeilijk te recycleren, vandaar het idee er wat nuttigs mee te doen. De filosofie van Reborn Sails is op een milieubewuste manier unieke creaties te maken. Het aanbod bestaat uit draagtassen, sportzakken, boodschappentassen, laptop- en tablettassen,… 

Corderie Gautier

Corderie Gautier is gespecialiseerd in de productie van touwen voor de scheepvaart. Ze ontwerpen touwen in alle materialen, van verschillende diameters en kleuren.

Stormbirds

Dit zijn de ideale schoenen aan en op zee. Je kan hier bootschoenen kopen in allerlei uitvoeringen, maten en kleuren.

Shoppen in Oostende

Oostende is een echte shoppingstad. De Kapellestraat is één van de bekendste winkelstraten in Oostende, met een divers aanbod aan winkels waar je naar hartenlust kan shoppen. Daarnaast biedt de stad ook in de kleine straten en boulevard een brede variatie aan boetiekjes waar je heerlijk kan snuisteren door de winkelrekken. Denk maar de Adolf Buylstraat, Hertstraat of Christinastraat. 

Cultuur opsnuiven

Wil je na je bezoek aan Oostende voor Anker nog even op stap in de stad aan zee, dan zijn er talloze mogelijkheden om je bezoek compleet te maken. We geven nog enkele leuke suggesties mee voor een uitstap.

Het Stadsmuseum

Het Stadsmuseum leidt je door het boeiende levensverhaal van Oostende en werpt ook een blik op de toekomst. Heel wat objecten, affiches, documenten en multimediatoepassingen onthullen de geheimen achter de stadsontwikkeling, het toerisme, de visserij, de haven en de scheepvaart. Ontdek het Oostende van vroeger en nu samen met de beroemdste bewoner van het pand, Louise-Marie, de eerste Belgische koningin. Zij komt prominent aan bod en neemt zelfs het woord.

De Grote Post

Oostende heeft met De Grote Post een eigen cultuurhuis waar heel wat optredens en concerten geprogrammeerd worden. Wil je gewoon even genieten van het prachtig gerenoveerde gebouw, dan kan je ook altijd even neerstrijken in het Cultuurcafé. 

The Crystal Ship

Dankzij The Crystal Ship duiken sinds 2016 jaarlijks wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars, gigantische muurschilderingen en interventies op in Oostende. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende. Met een gratis fiets- of wandelplan in de hand kan je op eigen houtje op pad langs alle kunstwerken.

Atlantikwall

Atlantikwall Raversyde is een van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog (Batterij Saltzwedel-neu). Je vindt er ook de best bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog, Batterij Aachen. Dit unieke bunkercomplex uit WO I ligt in een glooiend duingebied met uitzicht op zee en werd in 2022 bekroond met een European Heritage Award.