Over de zee op ons bord

garnalen
Datum en locatie
-
Aan boord van de Hydrograaf
Prijs
5 EUR - incl. bonnetje voor een garnaalkroket

Gesprek

Dit panelgesprek wordt watertanden! We beginnen met onderzoek in de mariene voedselketen, bezoeken vervolgens een mosselboerderij of oesterfarm, gaan met zeewier op zwier, luisteren naar een producent van allerhande bereide zee-lekkernijen en laten - last but not least - chef Michiel Rabaey van restaurant Storm aan het woord. Hij zal het hebben over zijn culinaire passie voor de Noordzee, zijn respect voor de veelzijdigheid van haar grondstoffen en zijn toverkunsten met gekende en minder gekende vissoorten die hij van kop tot staart verwerkt. Het wordt een echte culinaire trip. Smakelijk!

Moderatie: Ronald Verhaegen > radiomaker

Sprekers: & thema’s
- Jurgen Adriaen > Blauwe Cluster > onderzoeker ivm mariene voedselketen
- Wim Quinet > Revifood > zaakvoerder
- Niels Loobuyck > Mosselboerderij Colruyt
- Liselot Devlieger of Kaat Vanhegen > Project Officer bij Vives > Zeewier op Zwier
- Michiel Rabaey > Chef van restaurant Storm

Voor wie? > 12 jaar