Nao Victoria

De 'Nao Victoria' is een replica van het schip dat voor het eerst rond de wereld zeilde. Dit is de grootste maritieme prestatie aller tijden. De originele 'Nao Victoria', onder leiding van Sebastian Elcano, verliet Sevilla in 1519 en keerde terug naar dezelfde stad in 1522.

Deze replica werd in 1991 in Spanje gebouwd. Daarvoor werd een lang proces van historisch onderzoek uitgevoerd onder leiding van Ignacio Fernández Vial, de ontwerper en bouwer van het schip. Om de vorm van het schip te ontwerpen en de kenmerken ervan te definiëren werd een uitgebreide studie gemaakt gebaseerd op documenten uit de 16de eeuw, kronieken en iconografie uit die tijd. Dankzij die documentatie was het mogelijk om de belangrijkste afmetingen, rondhouten, zeilen en uitrusting van het oorspronkelijke schip nauwkeurig te reproduceren.

Trouwens Pieter Breugel de Oude tekende in de 16de eeuw al gedetailleerde scheepsprenten met o.a de “Kraak” type van de 'Nao Victoria'.

De 'Nao Victoria' zal aanmeren in het Mercatordok en gratis open zijn voor het grote publiek. In het kader van het thema “Ontdekkingen op zee”, zal je ook de geschiedenis van Magellaan en zijn tocht rond de wereld ontdekken.

Organisatie
Fundacíon Noa Victoria
Eigenaar
José María Fernandez de Cabo
Land
Spanje
Boottype
kraak
Thuishaven
Sevilla
Bouwjaar
1991
Lengte
28.00m
Breedte
4.00m
Materiaal
hout