Oostende voor Anker met kinderen

Oostende voor Anker is een ideale uitstap om kinderen te laten kennismaken met de wonderen van de zee en de scheepvaart. Een bezoek aan één van de grote schepen spreekt meteen tot de verbeelding, maar daarnaast valt er nog heel wat te beleven om de kleinste bezoekers een boeiende dag te bezorgen. We geven graag enkele tips mee voor de kleine matrozen.

Animatie Hippocampus

Muiterij op het vasteland. Gladiatoren te zeepaard trekken ten strijde als waren zij Neptunus, of Spartacus, of toch Ben Hur. In defilé dobberen deze kornuiten gebroederlijk over de woelige baren. Tót de lansen worden getrokken en de degens worden gekruist. In oerkreten bazelen zij onverwacht lachwekkende one-liners. Hier geldt alleen het recht van de sterkste. Zal de strijd met het legioen op tijd in de minne worden geschikt? No guts, no glory!

Hippocamus

Kapitein Nemo op zijn Nautilus

Arthur van Poppel heeft een technisch hoogstandje gebouwd, “de Nautilus”. Door middel van wielen, hendels, kettingen en tandwielen is deze muziekkunstenaar in staat om een complete one-man-band te creëren. Je zal versteld staan van de ingenieuze speelwijze, het functionele gitaarspel, de glasheldere stem en de vrolijke uitstraling.

Demonstratie reddingstechnieken 

relyOn Nutec Belgium voorziet elke dag om 14.00 uur een demonstratie reddingstechnieken en overleving in het Montgomerydok.

RelyOn Nutec is ’s werelds toonaangevende aanbieder van veiligheidstrainingen op diverse niveaus in organisaties gericht op overleven en het aanleren van de hiervoor benodigde vaardigheden. Het bedrijf heeft een vestiging in de haven van Oostende.

Garnaalpelwedstrijd voor kinderen

Wie wordt de garnaalpelkampioen bij kinderen? De handelaars van de vistrap organiseren een wedstrijd om de snelste peller te vinden.

Ontdek samen de ambachten

Op het Sint-Petrus- en -Paulusplein zijn er tijdens het festival heel wat ambachtenslieden aan het werk. Dit is ideaal voor kinderen die willen zien hoe pakweg een smid vroeger te werk ging. Je kan er bovendien ook varen met een bootje met afstandsbediening.

Gezinswandeling Ahoi, Scheepsmaat!

Lust jij graag vis? Vast wel! Zo lekker en gezond! Dat die verse vis op je bordje belandt, dat heb je eerst en vooral aan de vissers te danken. Wil je daar meer over weten, dan ben je in Oostende aan het juiste adres. Ga met heel het gezin op stap met onze gids voor een boeiende wandeling langs de Visserskaai. Je krijgt je eigen zeemansboekje. Wie weet ben jij wel de stuurman! Of de kapitein! Aan de hand van leuke opdrachtjes leer je alles over de visserij en de vis die hier aan wal gebracht wordt.

Ahoi scheepsmaat

Kapitein Panekazak: jouw maritieme gids door Oostende

Deze stadsgids is het ganse jaar door beschikbaar, maar kan zeker ook tijdens Oostende voor Anker een meerwaarde zijn om je kids te entertainen. Samen met zijn twee scheepsmaten, een boegmossel en een maritieme beterweterschapper, neemt kapitein Panekazak je tijdens de unieke audiotour mee naar de mooiste en interessantste plekjes van de stad. Duik mee onder in een hoorspel van Het Geluidshuis dat Oostende op een hele nieuwe manier laat zien, maar vooral laat horen.

Kapitein Panekazak is ideaal voor matrozen tussen 8 en 12 jaar. De applicatie kan gedownload worden via de App Store of Google Play. Unlock de wandeling via een aankoop in de App Store voor 5,49 euro.