Tentoonstelling Nao Victoria

Nao Victoria
Datum en locatie
-
Aan boord van de Nao Victoria
-
Aan boord van de Nao Victoria
-
Aan boord van de Nao Victoria
-
Aan boord van de Nao Victoria

De replica van de Nao Victoria werd gebouwd voor de EXPO, de wereldtentoonstelling die in 1992 werd gehouden in Sevilla, de hoofdstad van de autonome gemeenschap Andalusië en de oorspronkelijke haven van herkomst van de Nao. De Nao Victoria is de enige replica van het originele schip dat erin slaagde de wereld rond te varen.

De bouw van de replica begon in maart 1991 in Isla Cristina, een klein vissersdorpje in de Andalusische provincie Huelva. Zes timmerlieden en vijf helpers begonnen hard te werken en acht maanden later was het schip klaar om te water gelaten te worden.

Toen de bouw voltooid was, bleef de Nao Victoria tentoongesteld tijdens de EXPO'92, samen met de replica's van de Nao Santa María en de karvelen Pinta en Niña, alle drie de schepen van Christoffel Columbus. Deze schepen, doordrenkt van geschiedenis, werden door meer dan drie miljoen mensen bezocht.

Na de wereldtentoonstelling werd de Nao Victoria op het land geplaatst zodat bezoekers haar van alle kanten konden bewonderen. Zo werd het een sterexpositie in het Zeilpaviljoen van Sevilla (Pabellón de la Navegación).